I det här avsnittet pratar vi om varför det är så viktigt med rutiner för att bygga en långsiktig hälsa. Specifikt pratar vi om betydelsen av tre rutiner, nämligen: morgon-, kvälls- och sömn-rutin. Vi förklarar varför vi ser semestern/ledigheten som ett viktigt tillfälle att prova nya vanor och rutiner. Dels är det en möjlighet, då man oftast har mer tid och dels ser vi det som en utmaning då man inte längre har de ramar som vardagen ger.

I avsnittet samtalar Anna-Maria Norman och Karl Hultén. Läs mer om oss här.

Avsnittet publiceras i samarbete med Gröna Gårdar. 

Hur kan du stötta Paleotekets podcast?

Ge gärna en gåva: Podcasten är gratis att lyssna på, men den är inte gratis att göra. Om du vill stötta det arbete vi gör med podcasten kan du ge en liten eller stor gåva genom att SWISHa till nummer: 1231496728 eller betala till BG 785-9267. Som meddelande skriv "gåva". Lägg också till "din epost + TACK" om du vill att vi tackar dig i podcasten, vilket vi såklart gärna gör.

Ge gärna en recension: En recension gör att fler kan hitta till podcasten. Om du vill skriva en recension så går du in via på datorn eller telefonen och söker på “Paleoteket” under fliken ”Affär”, sedan klicka på loggan och välja ”Betyg och recensioner”. Även om du prenumererar på podcasten behöver du söka upp den på nytt för att lämna en recension. 

Tipsa andra: Sprid väldigt gärna också podcasten till dina vänner genom att berätta om den eller dela våra avsnitt i sociala medier. Vi finns på facebook.com/paleoteket.se och Instagram.com/paleoteket.se.

2 Comments

  • Jag älskar er podcast! 😀 Det är underbart att ni också har barn, för då känns det mer realistiskt för mig också – man är på samma nivå. Jag gillade verkligen detta avsnittet! Mycket inspirerande och jag ska ta till mig det ni säger :). Men jag undrar varför det är så viktigt att gå och lägga sig och gå upp samma tid varje dag? Och det måste väl endast gälla om man sover bra på natten? Iom barn kan det finnas nätter som man gärna vill glömma om man säger så ;).

    Stort TACK!

    • Härligt att höra att du älskar podcasten 🙂 Vi kommer att spela in ett eget avsnitt om sömn i höst och berätta mer om detta med dygnsrytm och hur det påverkar kroppen. Finns mycket att säga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *