Anna Fernholm, vetenskapsjournalist och doktor i medicinsk bioteknik, har skrivit flera böcker där hon fördjupat sig i sockrets och de snabba kolhydraternas påverkan på hälsan. Hon har även skrivit om hur du kan få barn att äta riktig mat. Nu vill hon med sin nya bok ”Stora boken om barn och mat”, som kom ut tidigare i år, lyfta betydelsen av ren, naturlig, näringsrik och oprocessad mat.
Intervjun har tre övergripande teman som också följer hennes intresseområden:
- den påverkan socker och processad mat har på kroppen
- forskning om kost och hälsa och vad som skulle behövas på detta område
- barn, mat och allergier
Värd i detta avsnitt: Anna-Maria Norman
Fotograf (porträtt Ann Fernholm): Eva Lindblad
Lyssna på avsnittet
Länkar:
Blogginlägget innehåller affiliate-länkar till Bokus
Lyssna på fler avsnitt
Prenumerera på podden Paleoteket i din podcast-app, eftersom du då inte missar kommande avsnitt. Klicka då här (om du har en podcast-spelare öppnas den) eller sök på ”Paleoteket – läkande kost och livsstil” i din podcast-app.
Du kan också lyssna via Acast och Soundcloud.
Du kan också läsa om alla avsnitt här