I det här avsnittet pratar vi med Åsa Frödin som revolutionerat sin hälsa med hjälp av antiinflammatorisk kost. Under tolv år levde hon med reumatism, trötthet, värk och utmattning men har i dag en helt ny verklighet på grund av kost och livsstil.
“Att det gick att ändra sin hälsa med kost på det här sättet, det är ju helt fantastiskt. Det trodde jag aldrig i början….och jag hade kanske inte suttit här i dag om jag inte hittat autoimmun kokbok”
Lyssna på avsnittet:
1) Prenumerera på Paleoteket i din podcast-app
2) Eller lyssna här (välj ”listen i browser” om du lyssnar på mobilen)
Under intervjun berättar Åsa om sina besvär som började 2001 med ledgångsreumatism (RA). Samtidigt har hon också lidit mycket av hjärndimma och koncentrationssvårigheter. Efter att ha fått barn debuterade ytterligare en autoimmun sjukdom Sjögrens syndrom som hon diagnostiserades med 2016. Det började med fibromyalgi-liknande värk, trötthet och hjärndimma.
Lösningen blev för Åsa en antiinflammatorisk kost, inspirerad av autoimmun kost (AIP), där särskilt uteslutning av gluten mycket noggrant var viktigt för henne. Hon måste även begränsa nötter och potatisväxter bland annat. Under intervjun berättar hon ingående om sina erfarenheter och lärdomar.