Ulrika Toft Hansen

Avsnitt 69 Elitidrottare med reumatism – intervju med Ulrika Toft Hansen

Ulrika Toft Hansen har spelat handboll på elitnivå sedan hon var 22 år gammal. Hon har spelat i Danmark, Sverige, Tyskland och Frankrike. Varit med i OS i London och spelat i svenska landslaget.

Sommaran 2017 spelade hon i danska ligan och fick under samma period diagnosen reumatism. Hennes nydebuterade autoimmuna sjukdom föregicks som den så ofta gör av magproblem, acne, hormonella problem och utebliven menstruation.

I dag är hon praktiskt taget symtomfri och hon har haft stor hjälp av både kost- och livsstilsförändringar. Hon äter idag en vanlig paleokost plus mejeriprodukter och har kunnat sluta med Metotrexat och Cimzia för tre månader sedan.

Lyssna på avsnittet

🎧. Lyssna helst genom att prenumerera på Paleoteket i din podcast-app (sök på Paleoteket och välj prenumerera). Då missar du inte nya avsnitt.

Eller lyssna här:

 

Följ Ulrika

✉️ Ulrika föreläser om kost och träning.
Ulrikas hemsida: https://www.ulrikatofthansen.se/
Ulrikas instagram: https://www.instagram.com/ulrikatofthansen/

 

Information från Paleoteket i avsnittet

🔎 VILL DU OCKSÅ BLI EN HÄLSODETEKTIV?
Vi arbetar just nu med att utforma ett medlemskap under arbetsnamnet “Hälsodetektiverna”. Anmäl intresse här för att få veta när vi lanserar. https://paleoteket.se/medlemskap/

📚AIP-MASTERCLASS – en 12 veckor lång onlinekurs där du får den kunskap och det stöd du behöver för att transformerar din hälsa med hjälp av antiinflammatorisk autoimmun kost (AIP). Du guidas genom omställningen till autoimmun kost (AIP) och vi hjälper dig med individanpassning och finjustering. Du kan anmäla dig när det passar dig och har tillgång till kursen i 12 månader. https://paleoteketacademy.se/aip-masterclass/