Avsnitt 74 Typ 1-diabetes och läkande kost – intervju med Linda Wade

“Mat är verkligen medicin. Efter tre månader med kosten var mitt långtidsblodsocker bättre, mina levervärden var normala, mina blodfetter bra. Jag hade inte längre problem med min lever. Det blev en enorm boost för kroppen.”

I det här avsnittet intervjuar vi Linda Wade som är 28 år och har typ 1-diabetes. Hon är småbarnsförälder och fick diabetes i samband med graviditeten under en rutinkontroll hos barnmorskan upptäcktes att hennes fastande blodsocker var för högt. Sjukvården gav henne en blodsockermätare och besked om att hon skulle äta och leva som vanligt och att det inte fanns mycket hon själv kunde göra.

Revolutionerade hälsan på tre månader

I dag har hon upptäckt att kosten kunde revolutionera hennes hälsa. Genom att bli en riktig hälsodetektiv har hon insett att det går att rå på förhöjda levervärden, högt fastande blodsocker, långtidsblodsocker. Efter tre månader med en läkande kost hade levervärdena normaliseras, långtidssockret var betydligt bättre och så även hennes blodfetter. 

Blodsockermätning

Linda  berättar om hur svårt det är att pricka rätt med en kost som innehåller normala mängder kolhydrater och hon inte hittade någon balans. Hennes värden låg sällan inom normalvärdena. Då började hon experimentera själv med hjälp av antiinflammatorisk kost (AIP) och en kontinuerlig blodsockermätning. Hon har också tagit en födoämnesintoleranstest.

Lyssna för att få veta vad hon lärt sig om kosten, vilken betydelse sömnen har och hur hon ser på snabba kolhydrater.  

Lyssna på avsnittet:

Det smidigaste sättet att lyssna är i din podcast-app. Välj att prenumerera på podden “Paleoteket” i din app på mobilen så missar du inga avsnitt. Läs om alla avsnitten på vår podcast-sida.

Vill du lyssna här i blogginlägget väljer du “listen in browser” om du lyssnar på mobilen.

Följ linda på instagram: @mrsdiabetic