Avsnitt 25 Rörelse och träning för hälsan med Jonas Bergqvist

 

I dagens avsnitt pratar vi om rörelse och träning med Jonas Bergqvist från Paleo Institute. Hur påverkar rörelse och träning egentligen kroppen och hälsan? (exempelvis den hormonella miljön och syresättning av kroppens olika system). Hur hårt behöver man ta i för att få effekt? Hur skiljer sig träningen åt om man ska läka från sjukdom versus om man vill optimera sin styrka och kondition? Du får också konkreta tips på hur du praktiskt komma igång med rörelse i din vardag: vardagsrörelse, styrketräning och konditionsträning. Det går också att läsa mer om detta i hans bok Ät och lev Paleo (adlink).

Intervjuare: Anna-Maria Norman

 

Upplägg:

0. Introduktion

3 Introduktion av Jonas Bergqvist och vad Paleo, paleokost och paleolivsstil innebär för honom.

8 Rörelse och träning - varför är det bra för hälsan? (vardagsrörelse, konditionsträning och styrketräning) Vad innebär det att ha en evolutionär ansats på rörelse och träning. 

20.30 Konkreta och praktiska kom igång tips för konditionsträning: hur du kommer igång med konditionsträning. Från promenader till intervallträning och vad våra kroppar är anpassade för.

31.17 Styrketräning och människokroppen ute i det fria, och våra fem grundövningar.

34.45 Att optimera versus att läka från sjukdom - vad är viktigt att tänka på när det gäller rörelse och träning.

 

Erbjudande till Paleotekets lyssnare:

Jonas Bergqvist erbjuder Paleotekets lyssnare 20% på sin online-kurs "Paleo Challange 3 månader- ta din hälsa och fitness till nya nivåer med paleolivsstil" fram till 6:e november 2017 med rabattkoden Paleoteket17.

 

 

Hur kan du stötta Paleotekets podcast?

Ge gärna en gåva: Podcasten är gratis att lyssna på, men den är inte gratis att göra. Om du vill stötta det arbete vi gör med podcasten kan du ge en liten eller stor gåva genom att SWISHa till nummer: 1231496728 eller betala till BG 785-9267. Som meddelande skriv "gåva". Lägg också till "din epost + TACK" om du vill att vi tackar dig i podcasten, vilket vi såklart gärna gör.

Ge gärna en recension: En recension gör att fler kan hitta till podcasten. Om du vill skriva en recension så går du in via på datorn eller telefonen och söker på “Paleoteket” under fliken ”Affär”, sedan klicka på loggan och välja ”Betyg och recensioner”. Även om du prenumererar på podcasten behöver du söka upp den på nytt för att lämna en recension. 

Tipsa andra: Sprid väldigt gärna också podcasten till dina vänner genom att berätta om den eller dela våra avsnitt i sociala medier. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *