Avsnitt 87 Mjölksyrning – syra grönsaker med Anastasia Lundqvist

Att syra grönsaker behöver inte vara svårt. ”Det krävs ingen särskild utrustning – bara du ger grönsakerna gott om tid att mogna ifred.” Det säger Anastasia Lundqvist, matkreatör och kokboksförfattare, i denna intervju. Hon fortsätter: ”Det stora jobbet görs av mjölksyrabakterierna som jobbar på i det tysta och sänker PH-nivån och tar död på skadliga bakterier, vilket gör att grönsakerna håller länge. I den syrliga smaken utvecklas också unika aromer.”

Lyssna på avsnittet

Lyssna på avsnittet i din podcastapp (sök på Paleoteket eller klicka här för att prenumerera).

Eller lyssna här:

 

Ta del av Anastasias smarriga recept på fermenterade auberginer här.

Vinn en bok

Delta i utlottningen av Anastasias bok: ”Blå berg, grön mat, orange vin” (annonslänk)

Gör såhär:

  1. Under inlägget om detta avsnitt på vårt instagram eller facebook besvarar du frågan (svar i avsnittet): Vilket historiskt fynd visar på den äldsta fermenteringen och i vilket land hittades fyndet?
  2. Gilla Paleoteket på instagram eller facebook
  3. Gilla Anastasia på instagram.

Anastasia har också en youtube-kanal där hon delar med sig av recept. Den heter Fermentering med Anastasia.

Svara senast sista juli. Vinnaren utses i augusti.

Vill du veta mer om mjölksyrning?

Som medlem i Hälsodetektiverna får du alltid det lilla extra. I samarbete med Anastasia Lundqvist har vi skapat följande resurser som finns att ta del av som medlem.

Du får:

  • en instruktionsfilm, så syrar du kål steg för steg
  • E-bok (receptsamling) med Anastasias smarriga recept.
  • intervjun i sin helhet som film med meny

Är du redan medlem? Klicka in dig på medlemsplattformen här eller sök på ”Mjölksyrning” i sökrutan på medlemsplattformen.

Är du inte medlem? Då kan du göra din anmälan här.