Hälsodetektiverna och hälsoutmaningen Reset-30

Vi har stängt intagningen till Hälsodetektiverna och Reset-30

Skriv upp dig här om du vill få information om när vi öppnar upp intagningen till vårt medlemskap Hälsodetektiverna igen. Vi håller det stängt i perioder för att kunna arbeta fokuserat inom medlemskapet.

Hälsominimalism: Mindre komplexitet, bättre resultat.

För att starta denna spännande hälsoutmaning på bästa sätt bjuder vi in dig till vårt kickoff-seminarium där vi, Karl och Anna-Maria från Paleoteket, kommer att föreläsa om hur vi ser på “Hälsominimalism” och hur du kan omvandla ditt liv genom att återansluta till ditt evolutionära arv.

Höga trösklar och komplexitet är hälsans fiender. Genom att bryta ner och förenkla, kommer vi att avslöja några av dessa grundläggande vanor som har oproportionerlig betydelse för att leverera optimal hälsa. Gör dig redo att förändra din hälsoresa!

Kick-off-seminarium: 4 september. Tid: 19:00 - 20:30. Plats: Zoom (länk via medlemsplattformen för Hälsodetektiverna). Seminariet spelas in, så du kan se det i efterhand om du missar tiden.

 

Mer om Hälsoutmaningen Reset-30

Efter kickoffen börjar Hälsoutmaningen. Successivt publiceras materialet på medlemsplattformen för Hälsodetektiverna, där vi har vårt egna forum med filmer, texter och diskussioner. Hälsodetektiverna är vår gemenskap online som hjälper dig att uppnå dina hälsomål. Reset-30 är hälsoutmaningen där vi satsar lite extra tillsammans under 30 dagar.

Kost (vecka 1-2)

Utforska paleokosten och lär dig enklare och näringsrika sätt att äta, i linje med vårt biologiska arv, som ger energi och stödjer din kropp optimalt.

Våra veckomenyer och resurser utgår från just paleo (även en AIP-meny finns att tillgå). Men du är också välkommen om du redan har ett individanpassat kostupplägg som du vill återgå till, eller vill göra mindre eller större korrigeringar av kosten.

 

Livsstil (vecka 2-4)

Livsstilen och dess grundpelare för hälsa är fokus vecka 3-4. Du väljer själv vad just du behöver fokusera på.

Sömn: Upptäck små rutiner som främjar god sömnkvalitet för en mer utvilad vardag.

Rörelse: Integrera enklare sätt att röra på dig i din dagliga rutin och återupptäck det naturliga sättet att vara aktiv.

Återhämtning: Lär dig att skapa små ögonblick av lugn och återhämtning, inspirerade av våra förfäders naturliga rytm.

Uppstart, dialog och stöd

Kickoff-seminarium online måndag 4:e september kl 19-20.30 och Avslutningsseminarium måndag 2:a oktober kl 19-20. Seminarierna sker via zoom.

Dialog, pepp och stöd från oss och andra deltagare i vårt forum under hela hälsoutmaningen.

Detta ingår

Veckomeny med paleo och AIP-kost och inköpslista. Nedladdningsbara dokument: E-bok, Min hälsoplan och Min dagbok.

En ny konkret uppgift med 1-3 dagars mellanrum. Korta kärnfulla filmer och texter på de teman vi går igenom.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Christina "Kiki" Andersson

Reset 30 var ett fantastiskt upplägg för att på ett strukturerat sätt hitta sin egen hållbara hälsosatsning. Jag har en tendens till "att ramla av banan" när jobbiga saker händer i livet, vilket jag såklart inte tror att jag är ensam om. Då finns Hälsodetektiverna där och i gemenskapen och med stöttning så är det enklare att komma på banan igen. Att med er stora kunskap dessutom få svar på massor med frågor är ju bara Helt fantastiskt! Stort tack till er!

Vi har stängt portarna för ett tag

Skriv upp dig om du vill få information om när vi öppnar igen

Som medlem i Hälsodetektiverna får du dessutom varje månad...

Svar på dina frågor

Ofta kan man känna sig ensam med frågor och funderingar. Men inom Hälsodetektiverna finns varken för dumma eller för nördiga frågor.  Ställ din fråga i diskussionsforumet, så svarar andra medlemmar eller så får du svar av oss som driver Hälsodetektiverna (Karl Hultén och Anna-Maria Norman). Vi svarar en gång i veckan, oftast onsdagar.

Delta i medlemsseminarier

Ungefär en gång i månaden bjuder vi in till medlemsseminarier på olika teman och ibland är det rena frågeseminarier. Dessa spelas in och finns tillgängliga att se i efterhand.

Faktabank, inspelade föreläsningar, guider och minikurser

Allt detta kan du ta del av när det passar dig på medlemsplattformen.

Individanpassa tillsammans med oss

Vi utgår från en evolutionsbaserad kost, men eftersom vi också tror på individanpassning äter olika hälsodetektiver på olika sätt. Många äter paleo, AIP, karnivor eller har skapat sin egna individanpassade kost. Du får tillgång till guider och matlistor för olika kostupplägg, men inom Hälsodetektiverna finns alltid en förståelse för att en färdig mall kanske inte passar. Vi uppmuntrar istället till självexperiment, så att du kan landa i din individanpassade kost.

Vi har stängt portarna för ett tag

Skriv upp dig om du vill få information om när vi öppnar igen

Några hälsodetektiver berättar...

Magdalena Riad

Som medlem i hälsodetektiverna får jag ny kunskap, motivation till att förbättra min hälsa och ett sammanhang att göra det i utan att behöva dra hela lasset själv.

Anna Magnusson

Jag har hittat likasinnade och en struktur att utveckla kring hälsa som jag letat efter. Stort tack för ert enorma engagemang och trevliga personligheter som peppar och stöttar oss Hälsodetektiver!

Ancki Ekelund

Att göra en hälsoförändring är svårt ensam, här finns stöttning och gemenskap samt mängder av kunskap.

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag

Missa inte att du kan använda ditt friskvårdsbidrag från arbetsgivaren. Om du väljer ett årsmedlemskap är det enklast för dig att redovisa det till din arbetsgivare. Vi är anslutna till Epassi. Om du behöver hjälp mejla info@paleoteket.se. Läs mer här.

Vi har stängt portarna för ett tag

Skriv upp dig om du vill få information om när vi öppnar igen

Vi är dina kursledare

Vi som håller i hälsoutmaningen Reset-30 heter Karl Hultén och Anna-Maria Norman. Kanske har du mött oss i vår podcast Paleoteket, eller så har du läst någon av våra böcker. Hälsodetektiverna är vårt medlemskap där vi får direktkontakt med er som följer oss. Det tycker vi är väldigt roligt. Du kan delta i Reset-30 som gäst eller genom att bli medlem.

Karl Hultén, biomedicinare och hälsorådgivare, som själv har en autoimmun reumatisk sjukdom som han tar hand om med hjälp av kost och livstil. Han är medförfattare till Kokbok för sköldkörteln (2019), Autoimmun handbok (2019),  Mat- och symtomdagbok, Autoimmun kokbok (2016) och Hjärnhälsa (2007).

Anna-Maria Norman är certifierad kostrådgivare och hälsocoach samt har en magisterexamen i statsvetenskap och sociologi.  Hon är medförfattare till Autoimmun handbok och Mat- och symtomdagbok samt redaktör för Kokbok för sköldkörteln.

Kontakt

Har du frågor och Hälsodetektiverna och funderar på att bli medlem? Mejla oss då gärna på info@paleoteket.se.

Är du redan medlem? Då loggar du in på medlem.halsodetektiverna.se och mejlar oss på medlem@paleoteket.se om du undrar något.