Avsnitt 36 Lev utan gifter med husmoderskurer och lifehacks, del 1 (Martina Johansson och Fanny Lindkvist)

Copyright/fotograf: Gabriel Liljevall

Ett hem utan gifter är temat i detta avsnitt av podden. Vi får besök av de två populära bloggarna och författarna Martina Johansson och Fanny Lindkvist som nyligen kommit ut med boken Giftfri- ett rent liv utan tillsatser.

Gifter och plaster i vår miljö riskerar att stimulera ett redan överaktivt immunförsvar, kan vara hormonstörande och till och med kan utgöra en triggar för autoimmun sjukdom. I det här avsnittet ger Martina och Fanny massor av praktiska tips på hur du kan göra ditt hem mer giftfritt.

Vi har delat upp intervjun i två, och i avsnitt 36 fokuserar vi på tips för ett giftfritt hem, och det handlar mycket om giftfri städning och tvättning. I nästa avsnitt (nr 37) kommer vi att fokuserar på giftfri hygien och skönhet.

Fanny har också varit med i ett tidigare avsnitt av podden där hon pratar om att laga mat tillsammans med barn och inspirera dem till att uppskatta hälsosam mat.

Lyssna här (eller prenumerera i din podcast-app)

Tips som nämns i avsnittet

Här länkar vi till några av de giftfria produkter som nämns i avsnittet.
(detta är annonslänkar, vilket gör att vi får en liten provision om du väljer att handla).

PRODUKTER FÖR TVÄTTNING och STÄDNING

Ättiksprit (12%)

Ättika (24%)

Bikarbonat

Galltvål (i fast form)
Galltvål finns också i flytande form.

Såpa

KÖKSUTRUSTNING

Gjutjärnspannor, matlådor och stekspadar i rostfritt stål går att hitta billigt på loppis, eftersom de är otroligt hållbara. Men hinner du inte gå på loppis och ändå vill komma igång att få ett mer giftfritt hem, så är här några tips på produkter som du kan börja med:

Stekpanna gjutjärn

Gryta gjutjärn

Stekspade

Stekspade (vinklad)

matlåda rostfritt stål (dyrare variant, men håller länge)

Matlåda i glas (billigare variant)