AIP masterclass

Nästa kursstart 15:e mars 2024! Skriv upp dig på intresselistan för att inte missa när vi öppnar antagningen)

AIP MASTERCLASS är ett utbildningsprogram online där du får den kunskap och det stöd du behöver för att ta makt över din hälsa med hjälp av antiinflammatorisk autoimmun kost (AIP). Vi har tagit fram utbildningen för dig med inflammation, magbesvär, allergi eller autoimmun sjukdom men programmet passa också för dig som vill optimera din hälsa och lära dig hur just din kropp fungerar på djupet.

Du får lära dig:

✅ hur du ska äta för att hjälpa din kropp att läka
✅ hur du individanpassar, felsöker och optimerar din kost
✅ hur du bygger en tarmflora som lugnar ditt immunförsvar
✅ tips och tricks genom att ta del av intervjuer med inspiratörer
✅ hur du gör återintroduktioner
✅ hur du undviker vanliga fallgropar
✅ hur du bäst anpassar sömn, återhämtning och fysisk aktivitet

Skriv upp dig på intresselistan för att inte missa när vi öppnar antagningen)

Vad är antiinflammatorisk autoimmun kost (AIP)?
Antiinflammatorisk autoimmun kost (eller “AIP” från ordet autoimmunt protokoll) är en immunvänlig och allergenreducerad kost som syftar till att minska symtomen av autoimmun sjukdom och kronisk inflammation. För att åstadkomma detta fokuserar AIP på att främja immunförsvarets normala reglering. Kostupplägget är en variant av paleokost eller ”stenålderskost”. Kosten är fri från spannmål, mejeriprodukter, socker, tillsatser samt vanliga allergener som ägg, nötter och frön samt från livsmedel som kan irritera immunförsvaret i övrigt. Efter 30 dagar med AIP gör vi en utvärdering för att se om vi ska göra några finjusteringar av kosten. Efter 30-90 dagar med AIP är det dags för återintroduktioner, där du på ett strukturerat sätt för tillbaka ett livsmedel i taget och slutligen landar i en individanpassad kost. Läs mer om AIP här.

☀️ Individanpassning: AIP (autoimmun kost) är en startpunkt, men inte en slutpunkt. Du lär dig om återintroduktion av livsmedel, som hjälper dig att, när tiden är mogen, bredda kosten och landa i en individanpassad antiinflammatorsk kost.

☀️Videoföreläsningar: Du får djup kunskap kring hur maten påverkar ditt immunförsvar, vilket gör att du känner dig tryggare med dina matval och undviker misstag. Nya föreläsningar öppnas varje vecka.

☀️Bli din egen hälsodetektiv: Du lär dig en metod för hur du blir din egen hälsodetektiv – ett beprövat system för att kartlägga maten du äter tillsammans med din totala symtombild. Du lär dig om läkning, felsökning och finjustering av kosten.

Vad ingår?
- 12 veckors onlinekurs
- Föreläsningsserie med Karl Hultén
- Stegvis process med en ny kursmodul varje vecka med hälsocoach Anna-Maria Norman
- Resurser att ladda ner. Matlistor, recept och veckomeny

Pris: 5900 kronor (värde 9900 kr)

Villkor:

14 dagars ångerrätt.
Tillgång till kursen i 12 månader.
Du kan använda ditt friskvårdsbidrag (vi finns hos Epassi och Wellnet)
Kursen kan betalas på en gång eller delbetalas på 3 eller 6 månader

Onlinekursen vecka för vecka

Förberedelsevecka: Grundkurs i AIP. Kom igång i 9 steg

Vecka 1: Vi lagar mat från grunden. Fördjupning kring processad mat, socker, växtoljor, kaffe, alkohol

Vecka 2: Ät hälsosamma kolhydrater. Varför utesluts spannmål och baljväxter

Vecka 3: Näringsrika proteinkällor. Varför utesluts mejeri? Sömn i fokus.

Vecka 4: Sista steget till AIP. Varför utesluts potatisväxter, nötter, frön och ägg? Återhämtning i fokus.

Vecka 5-6: Utvärdering, finjustering av kosten och verktyg för tarmfloran (del 1)

Vecka 7: Verktyg för tarmfloran (del 2). Lär dig göra en probiotikakur. Fysisk aktivitet i fokus.

Vecka 8: En läkande livsstil

Vecka 9-10: Återintroduktioner

Vecka 11: Din långsiktiga plan

Recensioner

Maria Enqvist har Reumatoid Artrit (RA). När hon började kursen hade hon legat sjuk i 14 månader och behövt assistans hemma. Efter kursen berättar hon: “Nu klarar jag mig själv här hemma. AIP har troligtvis verkat tillsammans med min medicin, och gjort att det här gått väldigt bra.” /…/“Jag har lärt mig jätte mycket. Jag har uppskattat kursmaterialet…. Man kan ta det i sin egen takt, det har varit jättebra för mig”.

Jannie Pevik har problem med ledvärk och obalans i sköldkörteln. Hon säger att “Denna kurs har varit det mest betydelsefulla jag någonsin har gjort för mig själv och min kropp någonsin. Jag kan inte komma ihåg att jag känt mig så pigg och frisk i kroppen någon gång! Mår mycket bättre psykiskt, och känner mig nöjd med hela matintagsprocessen!!”

Belinda Håkansson “Jag har försökt äta på olika sätt tidigare, men har kunnat alldeles för lite…Nu har den teoretiska kunskapen gått upp /…/ tidigare har jag inte lyssnat på kroppen och de signaler den skickar till mig. /../ En annan lärdom är också att man kan ändra på sig själv. Jag ÄR inte en person som älskar socker, till exempel. “

 

Vi är dina kursledare

Karl Hultén, Biomedicinare
Karl har en medicine magisterexamen i biomedicin och fördjupar sig gärna i den senaste forskningen om mat, livsstil och hälsa. Karl har hjälpt tusentals människor med kroniska sjukdomar att återvinna hälsan genom föreläsningar, utbildningar, podcast och individuella konsultationer. Han är medförfattare till fem böcker: Autoimmun handbok., Kokbok för sköldkörteln, Autoimmun kokbok och Mat och symtomdagbok och Hjärnhälsa. Det är Karl som håller i kursens föreläsningar.

Anna-Maria Norman, hälsocoach
Anna-Maria är certifierad kost- och hälsocoach och har en magisterexamen i statsvetenskap och sociologi. I dag är hon även producent för podcasten, redaktör för Paleotekets böcker och hjälper klienter att ta tillbaka sin hälsa vid Paleotekets hälsomottagning. Hon är medförfattare till Autoimmun handbok och Mat och symtomdagbok.

Vid frågor: mejla oss på info@paleoteket.se

Nästa kursstart 15:e mars 2024! Skriv upp dig på intresselistan för att inte missa när vi öppnar antagningen)