Hälsoutmaningen Reset-30

Start tisdag 4:e september (med ett kick-off seminarium kl 19-20.30). Satsa lite extra på din hälsa tillsammans med oss i 30 dagar. Du kan välja att delta endast i Reset-30 (som gäst) eller att delta som medlem i Hälsodetektiverna.

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag. Vi är anslutna till Epassi och Wellnet.

Kick-off-seminarium 4:e september klockan 19-20.30

Hälsominimalism: Mindre komplexitet, bättre resultat.

Höga trösklar och komplexitet är hälsans fiender. Genom att bryta ner och förenkla, kommer vi att avslöja några av dessa grundläggande vanor som har oproportionerlig betydelse för att leverera optimal hälsa.

Tänk dig din hälsoresa som ett fartyg på öppet hav. Precis som en konstant mild bris kan ändra riktningen på ett stort fartyg, kan små dagliga rutiner bestämt styra dig mot en hälsosammare kurs. Det är därför små, enkla vanor i vardagen ofta har oproportionerligt stor kraft.

Gör dig redo att förändra din hälsoresa!

Datum: 4 september. Tid: 19:00 - 20:30

Plats: Zoom (länk via medlemsplattformen för Hälsodetektiverna)

 

Kost (vecka 1-2)

Vi fokuserar på paleokost under 30 dagar. Kosten består av hela livsmedel som kött, fisk, fågel, ägg, grönsaker, rotfrukter, bär och en mindre mängd frukt, nötter och frön.

Våra veckomenyer och resurser utgår från just paleo (även en AIP-meny finns att tillgå). Men du är också välkommen om du redan har ett individanpassat kostupplägg som du vill återgå till, eller vill göra mindre eller större korrigeringar av kosten.

 

Livsstil (vecka 2-4)

När vi lagt grunden för kosten (vecka 1-2) går vi vidare till några viktiga grundpelare för hälsa (vecka 3-4), nämligen sömn, rörelse och återhämtning. Du väljer själv vad just du behöver fokusera på.

Sömn: Föreläsning om sömn, checklista som hjälper dig optimera förutsättningar för bättre sömn.

Rörelse: Du sätter upp dina egna mål, men får också Karl Hulténs dagliga rörelserutin som filmer, med stretch och styrketräning.

Återhämtning: Då får videos och konkreta tips som hjälper dig att hitta en rutin för återhämtning om du behöver.

Uppstart, dialog och stöd

Kickoff-seminarium online 12:e jan kl 19 via zoom och Avslutningsseminarium 9:e feb kl 19.

Dialog, pepp och stöd från oss och andra deltagare i vårt forum under hela hälsoutmaningen.

Detta ingår

Veckomeny med paleo och AIP-kost och inköpslista. Nedladdningsbara dokument: E-bok, Min hälsoplan och Min dagbok.

En ny konkret uppgift med 1-3 dagars mellanrum. Korta kärnfulla filmer och texter på de teman vi går igenom.

Kost och livsstil med evolutionen som vägvisare

Hur fungerar det?

Bestäm dig för hur du vill anmäla dig

Du kan delta som gäst eller som medlem i Hälsodetektiverna..

Pris för dig som vill delta som gäst: 1495 kr (för 30 dagars hälsoutmaning Reset-30).  Anmäl dig här.

Pris för dig som blir medlem i Hälsodetektiverna: 2495 kr för hälsoutmaningen Reset-30 och 12 månaders medlemskap i Hälsodetektiverna. Anmäl dig här.

Betala via vår webbutik

Du kommer till vår webbutik och kan där betala direkt med kort. Du får sedan en inbjudan till vår medlemsplattform där hälsoutmaningen äger rum.

Deltar du endast i Reset-30 läggs du till manuellt efter anmälan (det tar 24-48 timmar, men snabbare ju närmare starten 12/1).

Blir du medlem skickas en inbjudan automatiskt.

Du får ett mejl från oss som beskriver hur du skapar ett konto på medlemsplattformen.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Christina "Kiki" Andersson

Reset 30 var ett fantastiskt upplägg för att på ett strukturerat sätt hitta sin egen hållbara hälsosatsning. Jag har en tendens till "att ramla av banan" när jobbiga saker händer i livet, vilket jag såklart inte tror att jag är ensam om. Då finns Hälsodetektiverna där och i gemenskapen och med stöttning så är det enklare att komma på banan igen. Att med er stora kunskap dessutom få svar på massor med frågor är ju bara Helt fantastiskt! Stort tack till er!

Vi är dina kursledare

Vi som håller i hälsoutmaningen Reset-30 heter Karl Hultén och Anna-Maria Norman. Kanske har du mött oss i vår podcast Paleoteket, eller så har du läst någon av våra böcker. Hälsodetektiverna är vårt medlemskap där vi får direktkontakt med er som följer oss. Det tycker vi är väldigt roligt. Du kan delta i Reset-30 som gäst eller genom att bli medlem.

Karl Hultén, biomedicinare och hälsorådgivare, som själv har en autoimmun reumatisk sjukdom som han tar hand om med hjälp av kost och livstil. Han är medförfattare till Kokbok för sköldkörteln (2019), Autoimmun handbok (2019),  Mat- och symtomdagbok, Autoimmun kokbok (2016) och Hjärnhälsa (2007).

Anna-Maria Norman är certifierad kostrådgivare och hälsocoach samt har en magisterexamen i statsvetenskap och sociologi.  Hon är medförfattare till Autoimmun handbok och Mat- och symtomdagbok samt redaktör för Kokbok för sköldkörteln.