[one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]
- Riv eller finhacka vitkål (1 vitkålhuvud går åt till en 2-liters burk) Det bästa är om saltet utgör 1-1,5%
- Varva riven vitkål med salt (omkring 2 matskedar per kålhuvud). Vänta 10 min och knåda sedan kålen så att saften rinner ut.
- Knåda kålen med händerna eller krossa kålen med en trästav
- Packa den rivna kålen hårt i en glas eller keramikburk
- Ta ett större blad som lock och lägg på en vattenfylld plastpåse för att trycka ner kålen.
- Vätska måste täcka kålen annars blir det mögel (komplettera med lite saltat vatten om det behövs)
- Jäsning: 7-10 dagar. Tryck ner kålen vid behov.
- Kålen håller sig under minst ett halvår i kylen efter jäsningen.
[/fusion_text][/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Till fler recept[/fusion_text][/one_half]