SÖTPOTATISGRATÄNG

En krämig gratäng med lök och sötpotatis, kryddad med vitlök och franska örter. Passar bra till kött eller kyckling.
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 2 sötpotatisar
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten eller buljong se recept sidan 129
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1/2 citron juicen
  • 1 tsk örter provencale
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skala och skiva sötpotatis och lök. Skala och finhacka vitlöken.
  • Häll kokosmjölk och buljong/vatten i en gryta. Låt koka upp. Tillsätt citronjuice under omrörning. Om det skär sig, häll i en matsked iskallt vatten.
  • Tillsätt örtkrydda och vitlök och lägg i sötpotatis och lök. Koka på låg värme i cirka 15 minuter. Allt ska bli lite ihopkokt och krämigt.
  • Lägg över allt i en ugnsfast form, inklusive vätskan, och tillaga i ugnen i 25 minuter.

Anteckning

Receptet kommer från Kokbok för sköldkörteln (annonslänk) av Cecilia Nisbet Nilsson (recept) och Karl Hultén (fakta),