Det här är första gången vi bakar lussekatter som följer det autoimmuna protokollet (AIP). Vanligtvis bakar vi paleo-lussekatter med ägg, men nu tyckte vi att alla i familjen skulle få njuta och landade då i detta recept. De blev väldigt goda, men har såklart en annorlunda konsisens än traditionella lussekatter. Vi tänker fortsätta experimentera . . Så kom gärna med dina tips och trick om du har testat andra varianter.


Skriv ut recept
Saffransbullar / Lussekatter (AIP/Paleo)
AIP-lussekatter!!! (ett första utkast)
Förberedelsetid 10 min
Tillagningstid 20 min i ugnen
Portioner
bullar
Ingredienser
Förberedelsetid 10 min
Tillagningstid 20 min i ugnen
Portioner
bullar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda kokosmjölk, honung, citronsaft, kokosolja i en skål. Vispa ihop.
  3. Blanda saffran, kokosmjöl, cassavamjöl och bikarbonat i en separat skål.
  4. Blanda försiktigt ihop de torra ingredienserna med de flytande ingredienserna. Vispa noggrant tills smeten inte har några klumpar.
  5. Förbered gelatin ägget. Börja med att hälla vattnet i en liten gryta. Stänk gelatinet långsamt över vattnet i ett tunt skikt och låt det “blomma” i 2 minuter. Värm plattan till medeltemperatur för att smälta gelatinet och vispa sedan tills det blir ett vitt skum.
  6. Häll gelatinägget i skålen med smeten och rör om det snabbt.
  7. Forma dene till lussekatter alternativt runda bullar. Toppa med russin. Det går också bra att blanda in russin i smeten.
  8. Baka i cirka 20 minuter på 175 grader. Se till bullarna efter 15 minuter, eftersom olika ugnar kan ge lite olika effekt.
  9. Låt svalna och lägg sedan in i kylskåpet eller i frysen. Förvaras i kylskåpet i upp till cirka 5 dagar eller i frysen i upp till 3 månader.
Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *