Fotograf: Denise Vestin, http://pix.denizen.se

Lever är ett otroligt näringsrikt livsmedel, som är väldigt värdefullt att ha med i en läkande kost som syftar till att minska symptom och bygga upp hälsan. I lever finns många gånger högre nivåer av exempelvis B12, än i annat kött. I detta recept använder vi ungnötlever, men det går lika bra att använda kycklinglever som har en lite mildare smak av lever. Du kan också lägga levern i ett bad av citronvatten över natten så blir smaken lite mildare. Ta gärna också del av vårt recept på leverpastej.

I avsnitt 16 av Paleotekets podcast fördjupar vi oss mer i värdet av inälvsmat som lever, och i ”Autoimmun kokbok: läkande paleokost” kan du ta del av fler recept med läkande autoimmun paleokost.

Skriv ut recept
Köttfärslimpa med lever (Paleo, AIP)
Maträtt Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Kör levern i en mixer så att den blir finfördelad. 2. Blanda den med köttfärs och kryddor samt stekt lök och vitlök. 3. Purjolöken finhackas men steks inte i förväg. Blanda i färsen. 4. Klappa ihop till en limpa mitt i en ugnsfast form och kör i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter. 5. Servera med pressad sötpotatis eller mos på kokta sommargrönsaker samt lite rårörda lingon.
Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *