Mums! De här fruktremmarna är för både barn och vuxna. Vi lagar dem främst när barnen ska få något lite extra lyxigt, som exempelvis som godis till påskägget. Som vanligt lördagsgodis ger vi snarare nötter och torkad frukt, men när vi väl anstränger oss lite och gör sådana här remmar så är det så uppskattat! Det är inte alls svårt, men tar lite tid och man behöver vara lite uppmärksam och hålla koll medan de torkas i ugnen.

Skriv ut recept
Fruktremmar (Paleo, AIP)
Maträtt Godis
Kök AIP, Paleo
Förberedelsetid 10 minuter
Passiv tid 4 timmar
Portioner
stycken
Ingredienser
  • 200 gram Frukt (tex mango och papaya på bilden, men det går också med exempelvis bär)
  • 1 st banan
  • 1 msk citron (pressad citron)
Maträtt Godis
Kök AIP, Paleo
Förberedelsetid 10 minuter
Passiv tid 4 timmar
Portioner
stycken
Ingredienser
  • 200 gram Frukt (tex mango och papaya på bilden, men det går också med exempelvis bär)
  • 1 st banan
  • 1 msk citron (pressad citron)
Instruktioner
  1. Mixa samman frukt eller bär med bananen.
  2. Stryk på i ett tunt lager på ett bakplåtspapper
  3. Sätt in i ugnen på ca 50-75 grader. Sätt luckan på glänt med hjälp av en stekspade. Vänta, och känn på fruktmassan regelbundet för att se hur det går. I vår ugn tar det cirka 4 timmar, men det är väldigt olika beroende på ugn. När massan är fast, men inte helt torr, är det klart.
  4. Låt svalna. Lossa sedan den fasta fruktlagret från bakplåtspappret, klipp i långa remsor och rulla till "kringlor".
Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *