”Gummies” har blivit ett väldigt populärt godis bland personer som äter en ren och naturlig kost, som paleokost eller autoimmun paleokost. Det går att göra dessa godsaker med alla möjliga frukter eller bär. Vi har valt att inkludera blåbär eftersom det oftast går att plocka i Sverige under sommarhalvåret. Citronen ger både en härlig syra och C-vitamin. Dessutom  innehåller gummies gelatin, som har en läkande effekt.

Skriv ut recept
Blåbärs "gummies"
Maträtt Godis
Kök AIP, Paleo
Tillagningstid 20 min
Portioner
st
Ingredienser
Maträtt Godis
Kök AIP, Paleo
Tillagningstid 20 min
Portioner
st
Ingredienser
Instruktioner
  1. Mixa ihop blåbär, citronjuice och eventuellt honung med en mixer.
  2. Häll smeten i en kastrull och värm på låg värme
  3. Häll i gelatinpulvret och låt det lösa upp sig under några minuter samtidigt som du vispar smeten i grytan.
  4. Häll upp smeten i en lagom stor form, så att smeten blir ca 1-2 cm tjock. Det går också bra att använda en form för iskuber.
  5. Låt smeten stå i kylskåpet i cirka 2 timmar.
Receptanteckningar

Denna ekologiska nöt-gelatin rekommenderar vi, men det går också att köpa gelatinpulver i mataffären eller använda gelatinblad.

Dela det här receptet

2 Comments

  • Spännande! Dessa ska jag testa i dag, men ville göra i småformar. Björnar och hjärtan. Blir dessa så pass stela att det funkar tro?

    • Hej Therese. Ursäkta sent svar. Nu har du säkert redan testat inför påsk :). Men för att svara på din fråga: det går fint att använda formar med tex björnar och hjärtan, men ett tips är att pensla formen med smält kokosfett först. Då är det enkelt att få ut ”gummisarna” efter att de stelnat, om man bara spolar lite ljummet vatten på baksidan av formen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *