En söt kall salsa med mycket smak tack vare citrongräs, rödlök och lime. Det söta kommer från nektarin. Passar bra som tillbehör till fisk eller grillat. Avokado innehåller enkelomättat fett av hög kvalitet samt folat.

NEKTARINSALSA MED AVOKADO

En söt kall salsa med mycket smak tack vare citrongräs, rödlök och lime. Det söta kommer från nektarin. Passar bra som tillbehör till fisk eller grillat. Avokado innehåller enkelomättat fett av hög kvalitet samt folat.
Måltid Tillbehör
Kök AIP, Paleo
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 2 nektariner
  • 1 avokado
  • 1 rödlök
  • 1 citrongräs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl koriander färsk kan bytas mot persilja

Instruktioner
 

  • Hacka vitlöken i småbitar. Skär avokado och nektarin i små tärningar. Finhacka rödlöken.
  • Skala bort de yttre torra bladen på citrongräset tills du kommer in till den mjuka kärnan. Mosa den lätt genom att slå på den med baksidan av ett knivblad. Den nedre vita delen av stammen kan du sedan hacka fint. Spara resten till annan matlagning.
  • Finhacka koriander eller persilja, pressa över juicen från en lime och blanda.

Anteckning

Detta recept kommer från boken: Kokbok för sköldkörteln: läkande autoimmun kost, av Cecilia Nisbet Nilsson (recept) och Karl Hultén (fakta). Fotograf: Denise Vestin.
Tried this recipe?Let us know how it was!