Mottagning

Att förbättra din hälsa är den bästa investeringarna av tid och energi du kan göra. Vårt grundperspektiv är att hälsa är något vi kan bygga genom att arbeta med det fundamentala nämligen vad vi äter och hur vi lever. Vi kan också hjälpa dig att välja ut tester och eventuella tillskott med stor omsorg. Vi vill gärna hjälpa dig till ett bättre liv genom ett genuint och vederhäftigt hälsoarbete. 

Vi erbjuder startprogram och uppföljningsprogram enligt nedan. Innan du bokar programmen bokar du in ett introduktionssamtal. Betalning sker alltid i förskott med kort via vår digitala plattform (skapa konto => boka tjänst => betala). Läs mer nedan.

Kontakt: Vid frågor mejlar du oss på mottagning@paleoteket.se 

Karl Hultén, biomedicinare och hälsorådgivare, som själv har en autoimmun reumatisk sjukdom som han tar hand om med hjälp av kost och livstil. Han är medförfattare till Kokbok för sköldkörteln (2019), Autoimmun handbok (2019),  Mat- och symtomdagbok, Autoimmun kokbok (2016) och Hjärnhälsa (2007).

Tid och plats: Möten med Karl sker per telefon eller via videolänk.

 

Anna-Maria Norman är certifierad kostrådgivare och hälsocoach, certifierad AIP-coach samt har en magisterexamen beteendevetenskap och statsvetenskap. Hon har tidigare arbetat som organisations- och ledarskapsutvecklare samt projektledare. Hon är medförfattare till Autoimmun handbok och Mat- och symtomdagbok samt redaktör för Kokbok för sköldkörteln.

Tid och plats: Möten med Anna-Maria sker per telefon eller via videolänk.

 

Introduktionsmöte 20 min
Pris 500 kronor

Du som är intresserade av startprogrammet bokar alltid först in ett introduktionsmöte med oss. Vi samtalar med dig om din situation och vad vi kan göra för dig. Du får också dina inledande frågor besvarade. Samtalet tar 20 minuter och är fokuserat på att förbereda insamlandet av relevant information som hjälper oss att utforma ett bra upplägg för dig. I slutet av mötet går vi igenom vad du behöver göra inför startprogrammet. Om du vill boka en enskild konsultation behöver du inte också boka introduktionssamtalet.

Efter introduktionsmötet bestämmer du om du vill gå vidare med kost- och hälsorådgivning hos oss. Om du vill det behöver du göra följande:

  1. Boka och betala startprogrammet via vår digitala mottagning. Du bokar samtidigt in din första konsultation inom startprogrammet. Välj en tid så långt fram i tiden att du hinner ta blodprovet och få svaret. Resultaten brukar komma inom maximalt 5 arbetsdagar.
  2. Besvara hälsoenkäten (inklusive att skriva ner allt vad du ätit under 3 dagar, frukost, lunch, middag, mellanmål)
  3. Provtagning: Ta blodprov Hälsokontroll premium hos Svensk provtagning eller motsvarande (du har 10 procent rabatt med koden “paleoteket”). 
Startprogram kost och hälsorådgivning
Karl Hultén 6900 kr, Anna-Maria Norman 4900 kr

Inför mötet besvarar du vår hälsoenkät samt fyller i en kost- och livsstilsdagbok. Dessutom har du laddat upp provsvar från dina blodprover i vår digitala portal.

Analys: Vi analyserar den information du har lämnat inför mötet.

Konsultation 90 minuter: Vi samtalar om din situation och går tillsammans igenom provsvar, enkätsvar, och allt som rör tidigare behandlingar, kostvanor, livsstil, hälsobild, sjukdomshistoria med mera. Vi försöker täcka in allt vi behöver veta för att få en bild av din hälsa och identifiera vilka hinder som kan finnas för läkning. Vi diskuterar olika alternativ för hur vi kan gå vidare.

Rekommendationer: Efter mötet sammanställer vi mötets rekommendationer och du får dem levererade i vår digitala plattform. Dessa rekommendationer kommer vara anpassad efter dina behov och mål samt innehålla riktlinjer, kostbeskrivning, tips på maträtter med mera. Vid behov inkluderar planen, förutom kost, kosttillskott, justeringar och tips kring sömn, träning, fysisk aktivitet, stress, återhämtning och psykosocial miljö.

Uppföljningsmöte 30 minuter: Vi går tillsammans igenom hur kost och livsstils planen fungerat för dig. Vi diskuterar eventuella justeringar. Efter detta bokar vi vid behov in uppföljningsmöten.

Uppföljningsprogram (hälsorådgivning eller hälsocoachning)
4 x 60 min

PRIS för uppföljningsprogram 60 min x 4 (Karl: 6900 kr, Anna-Maria 4900 kr).

Hälsorådgivning: Vid varje uppföljande möte besvarar vi dina frågor och granskar vi hur du svarat på tidigare insatser och fattar beslut baserat på den informationen. Det gör att vi kan ändra din hälsoplan för att du ska bli bättre så snabbt som möjligt. För att göra detta kommer vi att se över hur du svarat, eventuellt beställa uppföljande tester och justera insatser baserat på en samlad bedömning av informationen.

Hälsocoachingen handlar om att hålla dig i handen genom din kostomställning, hitta strategier för att överkomma hinder och sätta upp hanterbara delmål längs vägen. Du slipper vara ensam i din hälsoresa utan gör den tillsammans med oss.

Enskild konsultation
60 min

PRIS för enskild konsultation: Karl 3000 kr / Anna-Maria 2100 kr

En fristående konsultation passar dig som har allmänna eller specifika frågor att ställa och som inte passar inom ramarna för våra övriga hälsoprogram. Det kan röra dig själv eller andra, kost, livsstil hälsa. Allt mellan himmel och jord.

Om vår digitala mottagning
Innan du bokar några av våra hälsoprogram behöver du registrera ett konto på vår digitala mottagning (klicka på “Registrera profil” alternativt “Logga in” om du redan har ett konto). När du har loggat in hittar du de tjänster vi erbjuder. Boka alltid först ett introduktionsmöte. Du bokar din tid i vår kalender och betalar med kort (betalning sker i förskott). All kommunikation med oss sker krypterat bakom inloggningen, du kan ladda upp dokument (tex svar från blodprover), besvara våra hälsoenkäter eller skriva frågor till oss inför mötet. Bakom inloggningen kan du också boka om ditt möte, upp till 48 timmar innan din inbokade tid. Vi återbetalar inte köpt tjänst.