Mos på majrova

MOS PÅ MAJROVA OCH SÖTPOTATIS

Detta är ett bra alternativ till potatismos och passar till både fisk och kyckling. Majrova är en gammal nordisk kulturväxt med mild smak som smakar gott ihop med sötpotatis. Krydda endast med salt.
Kök AIP
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 2 stora sötpotatisar
  • 3 majrovor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mild olivolja eller avokadoolja

Instruktioner
 

  • Skala och dela sötpotatis och majrova i tärningar.
  • Lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka tills de är mjuka, cirka 15 minuter.
  • Häll av vattnet och mixa rotfrukterna med en stavmixer till ett mos tillsammans med salt och olivolja. Smaka av med mer salt.

Anteckning

Detta recept kommer från boken: Kokbok för sköldkörteln: läkande autoimmun kost, av Cecilia Nisbet Nilsson (recept) och Karl Hultén (fakta). Fotograf: Denise Vestin.