Fiskgratäng med mostäcke på palsternacka och blomkål. Detta är en riktig favorit bland många som äter AIP. Servera med dill eller persilja.

KRÄMIG FISKGRATÄNG

Fiskgratäng med mostäcke på palsternacka och blomkål. Palsternacka är rik på C-vitamin och B3 samt kalium. Detta är en riktig favorit bland många som äter AIP. Servera med dill eller persilja.
Måltid Huvudrätt
Kök AIP, Paleo
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 300 g torsk eller kolja eller annan vit fisk
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 st citron juicen
  • 1 nypa salt
  • 1 msk dill hackad eller persilja
  • 3 st palsternacka
  • 0,5 st blomkål
  • 1 msk msk olivolja
  • 1 msk hackad dill
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Börja med moset. Skala och dela palsternackor och koka mjuka tillsammans med delad blomkål. Häll av vattnet och tillsätt olivolja och salt. Mixa till ett mos. Smaka av och blanda i dill.
  • Lägg fisken i en ugnsfast form. Blanda ihop kokos mjölk, citronjuice, dill och salt. Häll detta över fisken och låt allt stå och dra lite. Tillaga i 5 minuter i ugnen så att blandningen och fisken blir genomvarma.
  • Toppa med moset och låt tillaga i cirka 25 minuter mitt i ugnen. Öka värmen de sista 5 minuterna till grill så att moset får fin färg.

Anteckning

Detta recept kommer från boken: Kokbok för sköldkörteln: läkande autoimmun kost, av Cecilia Nisbet Nilsson (recept) och Karl Hultén (fakta). Fotograf: Denise Vestin.
Tried this recipe?Let us know how it was!