Ett gott tillbehör med sting av ingefära som bryter av bra mot de milda smakerna i blomkål och morötter. Blomkål innehåller vitaminerna C, K och B6.

BLOMKÅLS- OCH MOROTSRIS MED INGEFÄRA

Ett gott tillbehör med sting av ingefära som bryter av bra mot de milda smakerna i blomkål och morötter. Blomkål innehåller vitaminerna C, K och B6.
Kök AIP
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 1/2 blomkålshuvud
  • 6 morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 kub kub färsk ingefära 2x2 cm
  • 3 msk msk kokosolja eller olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger

Instruktioner
 

  • Gör riset genom att riva morötter och blomkål grovt på ett rivjärn.
  • Stek i kokosolja eller olivolja i cirka 5 minuter eller tills det ångat av, mjuknat och fått färg.
  • Riv ingefäran grovt på ett rivjärn och blanda ner i riset. Häll över äppelcidervinäger och stek ytterligare någon minut. Salta.

Anteckning

Detta recept kommer från boken: Kokbok för sköldkörteln: läkande autoimmun kost, av Cecilia Nisbet Nilsson (recept) och Karl Hultén (fakta). Fotograf: Denise Vestin.