Människans gener har formats långsamt under miljontals år i samspel med den mat och den livsstil vi hade som jägare och samlare. På samma sätt som att våra kroppar är anpassade för varierad rörelse, och inte stillasittande, är en kost som består av livsmedel som människan är genetiskt anpassad till unikt hälsosam.

Hos oss kan du läsa om två antiinflammatoriska kostupplägg som tar hänsyn till evolutionen – paleo och AIP (autoimmun kost). Du får också lära dig hur du kan individanpassa din kost och landa i en kost som är optimal för just dig. Här hittar du användbara resurser.

OM OSS

Karl Hultén

Karl är expert inom evolutionsmedicin och paleolitisk näringslära. Han har en medicine magisterexamen i biomedicin och fördjupar sig gärna i den senaste forskningen. Karl har hjälpt tusentals människor med kroniska sjukdomar att återvinna hälsan genom föreläsningar, utbildningar, podcast och individuella konsultationer.

Vårt mål med Paleoteket är att hjälpa människor att få makt över sin egen hälsa. Vår vision är att revolutionera arbetet mot kronisk sjukdom. Metodiken bygger på evolutions- och funktionsmedicin och kompletteras av modern provtagning och näringslära. Paleoteket erbjuder hälsoutbildningar online, föreläsningar, individuell rådgivning samt skräddarsydda hälsoprogram för ditt företag.

Anna-Maria Norman

Anna-Maria är certifierad kost- och hälsocoach och har en magisterexamen i statsvetenskap och sociologi. Hon har en bakgrund som organisations- och ledarskapsutvecklare och projektledare inom internationella biståndsprojekt. I dag är hon även producent för podcasten, redaktör för Paleotekets böcker och hjälper klienter att ta tillbaka sin hälsa vid Paleotekets hälsomottagning.