Om du vill baka naturligt glutenfritt bröd och samtidigt följa det autoimmuna protokollet (AIP, autoimmun paleo) så är matbananer (eller plantains) ett väldigt användbart livsmedel. Det gör att brödet får en saftig textur och att det håller ihop på ett liknande sätt som konventionellt bröd gör. Vi hoppas att ni ska tycka om brödet.

Bröd med matbanan (AIP, Paleo, glutenfritt)

Skriv ut recept
Småbröd (AIP, Paleo, Naturligt glutenfritt)
Bröd med matbanan (AIP, Paleo, glutenfritt)
Förberedelsetid 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Portioner
bullar
Ingredienser
Förberedelsetid 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Portioner
bullar
Ingredienser
Bröd med matbanan (AIP, Paleo, glutenfritt)
Instruktioner
  1. Skala matbananen och skär den sedan i skivor. Det kan vara lite svårt att få loss skalet, eftersom det sitter lite hårdare än på en vanlig banan, men det brukar gå bra att pilla bort. Matbanan kan vara grön, men gärna ha lite mörka fläckar för att vara lagom mogen.
  2. Mixa matbanan i en matberedare. Det kan vara lite tungt att mixa den med en stavmixer.
  3. Blanda i övriga ingredienser successivt och mixa allt till en deg.
  4. Klicka ut bullarna på en plåt. Vi brukar använda bakplåtspapper för enkelhetens skull. Nagga dem med en gaffel.
  5. Sätt dem i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
  6. Bullarna är godast att äta när de är varma, så servera dem direkt när de har svalnat lite eller frys ner dem och tina i ugn eller microvågsugn innan servering.
Receptanteckningar

Cassava-mjöl kan exempelvis köpas här.

Är du nyfiken på fler recept som följer det Autoimmuna protokollet (AIP, autoimmun paleokost)

Dela det här receptet

3 Comments

    • Det brukar finnas i alla större matbutiker typ ICA eller Willys, men det finns också på internationella livs-butiker i många förorter. Lycka till.

  • Hej!

    Vad innebär det när livsmedel är markerade i svart i din inköpslista vid AIP? Till exempel champinjoner, äpple, mango …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *