Socker är en viktig del av våra stora högtider, speciellt påsken. Det kan krävas mycket av oss om vi ska lyckas hålla oss borta från det utbud som erbjuds i butikerna och i sociala sammanhang. I detta avsnitt av Paleotekets podcast pratar vi om hur vi resonerar kring socker hemma hos oss och vad vi ger barnen istället för butikens smågodis. Vi går också in på vad socker egentligen är och hur det påverkar levern, blodet, tarmen och hjärnan.

Detta och mycket mer pratar vi om i dagens avsnitt av "Paleotekets podcast: läkande kost och livsstil". Biomedicinare Karl Hultén intervjuas av beteendevetare Anna-Maria Norman.

 

  • Hur resonerar vi kring socker hemma hos oss och med barnen?
  • Vad är socker?
  • Varför är överätning av socker ett problem?
  • Belöningsvärde i kosten.
  • Halvfabrikat och raffinerade livsmedel - hur påverkar det oss?
  • Vad händer i levern, blodet, tarmen och hjärnan när vi äter mycket socker?
  • Varför är det viktigt vid autoimmun sjukdom att hålla nere på nivån fruktos, och varför rekommenderar vi max 20 gram fruktos per dag vid autoimmuna protokollet (AIP?)
Här finns recept på lite naturligt godis utan tillsatt socker, som vi kommer att lägga i barnens påskägg tillsammans med lite nötter och torkad frukt och här finns recept på lite bakverk och efterrätter.

 

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev som du hittar nedan, eller följ oss på Facebook eller Instagram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *